Sloučení pojišťoven Zürich a Generali

29.03.2002 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Český pojistný trh dozná  další změny. Do konce letošního roku by mělo dojít ke sloučení dvou pojišťoven, v rámci něhož by měla česká pobočka Generali získat přibližně jednu miliardu přijatého pojistného od Zurich pojišťovny.

Společnosti Generali Holding Vienna AG a Zürich Financial Services uzavřely dohodu týkající se jejich aktivit na trzích ve střední Evropě. Převzetí pojišťovny Zurich je součástí transakce, při níž Generali  Holding Vienna přebírá aktivity pojišťovací společnosti Zürich v Polsku, ČR, Maďarsku a na Slovensku.  Generali, která již v těchto zemích působí, tak převzetím společností Zürich dále podstatně posílí svoji pozici ve středoevropském regionu.

V České republice převezme Generali veškeré aktivity Zürich pojišťovny, u níž více než polovinu celkového objemu předepsaného pojistného tvoří pojištění motorových vozidel a povinné ručení, zbývající část zahrnuje zejména majetková pojištění. Převzetím zvýší Generali stávající úroveň předepsaného pojistného o více než 40 % a po realizaci převodu pojistného kmene lze předpokládat, že se Generali Pojišťovna a.s. stane pravděpodobně čtvrtou největší pojišťovnou na českém pojistném trhu v oblasti neživotního pojištění.

Generali vybrala loni na pojistném 2,1 miliardy Kč, což znamenalo na domácím trhu osmé místo. Zürich předepsala pojistné za 1,05 miliardy korun, čímž se zařadila na třináctou pozici.


 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ