Kde zjistit zda je cestovní kancelář pojištěna?

05.04.2002 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Zákon o cestovním ruchu stanoví, že od  1. dubna 2001 musí být všechny cestovní kanceláře pojištěny. Ale víte kde získat informace, zda ta vaše cestovní kancelář pojištění má?

Pojištění cestovních kanceláří v ČR poskytuje celkem 10 pojišťoven, z toho 9 sdružených v tzv. poolu a pojišťovna Zürich. Více naleznete ve zprávě Pojištěno téměř 1100 cestovních kanceláří.

Letní měsíce se kvapem blíží a stejně jako loni i letos se mnoho z nás vydá na  dovolenou, kterou bude mít zajištěnu přes cestovní kancelář.  Aby se Vaše dovolená nestala noční můrou, má mimo jiné zajistit i pojištění cestovních kancelářích Pokud Vás jako klienta cestovní kanceláře zajímá, zda cestovní kancelář má uzavřeno pojištění, máte jedinou možnost jak to spolehlivě zjistit.  Na stránkách poolu (http://pool.evropska.cz) a na stránkách pojišťovny Zürich (www.zurich.cz), lze nalézt seznamy pojištěných kanceláří. Tyto seznamy se průběžně aktualizují a lze z nich informativně  zjistit jména cestovních kanceláří, které mají uzavřenu pojistnou smlouvu. Zjistíte zde i další neméně zajímavé informace.

A proč je důležité, aby byla cestovní kancelář pojištěna?
Jako zákazník pojištěné cestovní kanceláře máte narok na repatriaci a na náhradu neuskutečněného zájezdu pokud je na cestovní kancelář vyhlášen konkurz. Pojištění se nevztahuje na jiné situace než je úpadek. V loňském roce vyplatil pool pojišťoven klienty tří menších cestovních kanceláří.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 1
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ