Pozor na poplatky při výběru z bankomatu!

04.04.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Na co si dávat pozor při výběru bankovního účtu? Od loňského roku se v této oblasti poplatky výrazně změnily. Po zdražení poplatků mezi samotnými bankami, musely zareagovat i v klientských sazebnících. Banky zvolili různé formy zdražení. Některé stanovily pevný poplatek za výběr z vlastních i cizích bankomatů.

Téma: Na co si dávat pozor při výběru bankovního účtu?

Od loňského roku se v této oblasti poplatky výrazně změnily. Po zdražení poplatků mezi samotnými bankami, musely zareagovat i v klientských sazebnících. Banky zvolili různé formy zdražení. Některé stanovily pevný poplatek za výběr z vlastních i cizích bankomatů. Ten za výběry z vlastních bankomatů se pohybuje od 1 do 5 korun a za výběry z cizích bankomatů si banky počítají od 5 do 30 korun. U jiných bank má klient možnost vybírat z bankomatu vlastní banky zdarma, ale v omezeném počtu např. jen 3krát. A další výběry si už musí zaplatit, a to docela vysokou částkou od 20 do 50 Kč.
Dobře si rozmyslete, jestli s platební kartou chcete platit u obchodníků, nebo hlavně vybírat z bankomatu. Při častých výběrech by Vás mohly poplatky docela překvapit. Každý si určitě spočítá, že když vybere pětkrát za měsíc a ještě z cizího bankomatu, tak při poplatku 20 korun za výběr, zaplatíte 100 korun jenom za výběry z bankomatů. A v tom nejsou započítány ostatní poplatky bance. Takže ať, se vám častým výběrem z bankomatů Váš účet pěkně neprodraží !

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka