Koruna oslabila na 26,94 Kč/EUR a 20,47 Kč/USD

16.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. dubna (ČTK) - Česká měna dopoledne oslabila vůči euru i dolaru. Kolem 10:00 koruna proti středečnímu závěru klesla na 26,94 Kč/EUR a 20,47 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se koruna v posledních dnech dostala pod tlak, když negativní informace z domácí ekonomiky vyvolaly pochybnosti, zda není příliš "drahá" ve srovnání s okolními regionálními měnami.

"Další ekonomické zprávy přijdou až příští měsíc, denní pohyb koruny by se tak měl začít více řídit náladou na hlavních trzích," naznačil Vlk s tím, že oproti maďarskému forintu, a především polskému zlotému by však koruna mohla vykazovat horší výkonnost.

Obchodování s americkým dolarem podle Vlka zůstává u relativně malých změn, když dolar kolem 10:00 zpevnil na 1,3163 USD/EUR. "Odpoledne mohou do obchodování opět zasáhnout makroekonomická data ze zámoří - nejprve týdenní zpráva z trhu práce a pak index průmyslové aktivity filadelfského Fedu," dodal Vlk.

Vedle čísel z ekonomiky podle něj budou důležité i výsledky firem. Ty by měla oznámit Nokia, JP Morgan nebo Google. Dolar by měl nadále posilovat při špatných zprávách, a naopak, uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK