Víte kolik měsíčně platíte státu na daních?

09.05.2002 | , Finance.cz
DANĚ


Také jste podlehli iluzi, že Vám stát nechává sedmdesát procent z Vašeho výdělku? Opak je pravdou, oněch 20 až 30 procent, které si stát strhne z výplatní pásky, je jen vrchol ledovce. Ve skutečnosti zaplatíte státu až sedmdesát procent z Vašeho celkového výdělku! Daně totiž neplatíte pouze jednou za měsíc při výplatě, ale každý den, ať už jedete autem, kupujete si svačinu nebo jdete s přáteli na skleničku!

Také jste podlehli iluzi, že Vám stát nechává sedmdesát procent z Vašeho výdělku? Opak je pravdou, oněch 20 až 30 procent, které si stát strhne z výplatní pásky, je jen vrchol ledovce. Ve skutečnosti zaplatíte státu až sedmdesát procent z Vašeho celkového výdělku! Daně totiž neplatíte pouze jednou za měsíc při výplatě, ale každý den, ať už jedete autem, kupujete si svačinu nebo jdete s přáteli na skleničku. Připravili jsme pro Vás politicky nebezpečný kalkulátor, pomocí kterého si můžete orientačně spočítat, kolik se Vám měsíčně strhává z platu na daň z příjmů, sociální či zdravotní pojištění. Nevíte, kolik že činí DPH a spotřební daň například u benzínu nebo u cigaret? Budete se divit, kolik platíte na daních!

Až se přestanete divit, zeptejte se Vašeho oblíbeného politika, co s tím míní dělat. Vzhledem k tomu, že se blíží volby, možná Vás i uslyší.

Zeptat se můžete na:
info@socdem.cz
info@ikoalice.cz
expert@kscm.cz
oda@oda.cz
info@ods.cz

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DANĚ