Jak ušetřit při volání do zahraničí?

16.05.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Jak ušetřit za telefon? Voláte často svým známým nebo příbuzným do zahraničí? Ať již telefonujete jenom k sousedům do Německa nebo na Slovensko či voláte na druhý konec světa do Austrálie nebo Spojených států. Výsledkem je vždy nepříjemně vysoká suma na měsíčním vyúčtování.

Téma: Jak ušetřit za telefon?

Voláte často svým známým nebo příbuzným do zahraničí? Ať již telefonujete jenom k sousedům do Německa nebo na Slovensko či voláte na druhý konec světa do Austrálie nebo Spojených států. Výsledkem je vždy nepříjemně vysoká suma na měsíčním vyúčtování.
Ušetřit se dá ušetřit jenom při důkladnějším prostudování nabídky jednotlivých telefonních společností. Kromě běžného volání do zahraničí nabízejí jednotlivý operátoři levnější volání přes Internet. Pro vás to znamená pouze před vlastním číslem vytočit další 2 až 3 čísla. Dál již hovor probíhá úplně stejně, ani kvalita se nijak neliší. Na výsledné ceně se však tato drobná změna projeví výrazně.
Český telecom nabízí tuto službu pod názvem X-Call. Před vámi volaným číslem vytočíte navíc 052. Při 5 minutovém volání do Spojených států amerických tak zaplatíte místo 40 Kč pouze 28 Kč. X-Call však můžete používat pouze o víkendech a svátcích. V pracovní dny jej můžete využít až po 17 hod.
Obdobné služby nabízejí rovněž mobilní operátoři. Jejich internetového volání můžete využívat po celý den. Nově přejmenovaný T-Mobile nabízí volání I-Call . S Eurotelem můžete volat pomocí služby Net-Call. Ale hovory přes mobilní sítě jsou stále dražší. S takto slevněným voláním do zahraničí se cena dostane na standardní cenu Českého telecomu. U T-mobilu zaplatíte za již zmiňovaný hovor do USA 47,5 Kč a u Eurotelu 41,5 Kč.
Stále se tak vyplatí počkat na večer a volat přes pevnou linku. Pokud chcete ušetřit opravdu co nejvíc, můžete za moře poslat jenom zadarmo e-mail a počkat až známým začne stýskat a zavolají vám domů.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka