Česká spořitelna má od května jen čipové platební karty

03.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. května (ČTK) - Česká spořitelna, banka s největším počtem klientů v tuzemsku, převedla od května všechny své platební karty na čipové. U těch nestačí při nákupu podpis, ale zákazník musí zadávat bezpečnostní PIN kód. ČTK to dnes sdělila mluvčí banky Kristýna Havligerová. Spořitelna je se 3,3 milionu karet jejich největším vydavatelem na českém trhu.

"Na konci dubna vypršela platnost posledních nečipových magnetických platebních karet České spořitelny, které měly data uloženy pouze na magnetickém proužku," uvedla mluvčí.

Čipová technologie výrazně posiluje bezpečnost transakcí, protože data zaznamenává na čip a minimalizuje možnost jejich případného zneužití. Česká spořitelna zahájila vydávání čipových karet v září 2006.

Banka čipovou technologií vybavila i všechny své bankomaty a platební terminály. Bankomatů má přes 1170 bankomatů a platebních terminálů provozuje 18.600. Pro případ, že by klient uskutečnil platbu nebo výběr na terminálu či bankomatu, který nemá čipovou technologii, nesou všechny platební karty České spořitelny vedle čipu nadále i magnetický proužek.

Česká spořitelna je bankou s největším objemem aktiv v tuzemsku. Jejím hlavním akcionářem je rakouská Erste Group Bank. V letošním prvním čtvrtletí spořitelně klesl konsolidovaný čistý zisk meziročně o 6,9 procenta na tři miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK