Americké akcie v úterý klesly

06.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. května (ČTK) - Akcie amerických podniků v úterý oslabily, protože si investoři z trhu odnášeli předchozí zisky. K prodeji akcií také přimělo investory čekání na výsledky zátěžových testů v 19 velkých finančních společnostech.

Index Dow Jones klesl o 16,09 bodu na 8410,65 bodu, tedy o pětinu procenta. Index technologického trhu Nasdaq Composite se za úterý snížil o polovinu procenta na 1754,12 bodu, když 9,44 bodu ztratil.

Proti poslednímu výraznému nárůstu oslabily akcie na Wall Street jen mírně. V pondělí se pětistovka titulů na širším trhu dostala nad loňskou závěrečnou hodnotu, a to poprvé od ledna.

"Dnešní vývoj, jen kolísání sem a tam, není vzhledem k pondělnímu vzestupu překvapivé," shrnul hlavní analytik společnosti DTN z Omahy. Na slova Bena Bernankeho z centrální banky reagoval trh vlažně. Šéf Fedu uvedl, že by ekonomika mohla opět začít růst ještě během letošního roku, napsala agentura AP.

S klesajícími akciemi se na devizovém trhu obnovil zájem o dolary. Kurz eura se v závěru newyorského obchodování snížil o 0,6 procenta na 1,3317 USD a o 0,6 procenta na 131,82 JPY. Dolar vůči jenu stagnoval kolem 98,97 JPY, dodal Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK