CI: Výzkumníci a podnikatelé mohou získat dalších 100 mil. Kč

06.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. května (ČTK) - Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo druhou výzvu programu Spolupráce - Technologické platformy, ve kterém je na podporu vzniku a rozvoje technologických platforem opět připraveno 100 milionů korun. Podpora je součástí operačního programu Podnikání a inovace (OPPI). Z něho mohou v letech 2007 až 2013 tuzemští podnikatelé čerpat až zhruba 100 miliard korun.

"Program Spolupráce - Technologické platformy podporuje vznik vazeb mezi institucemi z oblasti výzkumu a vývoje, vysokými školami a podnikatelskou sférou. Právě spolupráce veřejného a soukromého sektoru na výzkumu totiž může přinést kvalitní inovativní projekty, a přispět tak ke zvyšování konkurenceschopnosti českých podniků," sdělil dnes ČTK Lukáš Vymětal z agentury CzechInvest.

Vedle spolupráce veřejného a soukromého sektoru v oblasti výzkumu a vývoje ve vybraných technologických oblastech podpoří výzva podle Vymětala také vytvoření strategických dokumentů a jejich implementaci, vznik nových výzkumných a vývojových projektů nebo také zapojování českých výzkumných institucí a podniků do evropských technologických platforem.

Příjem žádostí začne 1. června a skončí 1. října. Celkem je v programu připraveno 100 milionů korun. Příjemcem dotace může být pouze občanské sdružení nebo zájmové sdružení právnických osob.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK