MMR rozhodlo o dotaci na rekonstrukci bývalých vojenských areálů

06.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. května (ČTK) - Ministr pro místní rozvoj v demisi Cyril Svoboda schválil dotaci 130 milionů korun 25 projektům pro obce a města, jejichž cílem je rekonstrukce budov bývalých vojenských areálů a obnova či výstavba infrastruktury na území těchto areálů. ČTK o tom dnes informoval Jan Štoll z tiskového odboru ministerstva pro místní rozvoj (MMR).

"Program významně přispívá k revitalizaci území a obnově majetku, který byl převeden do vlastnictví měst a obcí v rámci reformy české armády," uvedl Svoboda.

Na výzvu k podání žádosti o podporu z tohoto programu obdrželo ministerstvo 55 žádostí s celkovou výší požadované dotace 429 milionů korun. Úspěšných 25 projektů bylo vybráno po formální a věcné kontrole. Uvolněním 130 milionů korun byly vyčerpány veškeré zdroje určené pro financování programu, doplnil Štoll.

Přehled schválených projektů MMR zveřejnilo na svých webových stránkách. U pěti projektů přesáhnou celkové náklady na rekonstrukci 20 milionů korun. Na téměř 30 milionů korun vyjde rekonstrukce objektu ve Vrchlického ulici v Jihlavě. Druhým nejnákladnějším projektem bude rekonstrukce a obnova místních komunikací v areálu bývalých kasáren Letiště Havlíčkův Brod, jejíž celkové náklady dosáhnou 26 milionů korun. Celkové náklady ve výši 20 milionů korun přesáhnou i projekty v Mikulovicích, Stráži pod Ralskem a Zadním Chodově.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK