Dolnorakouská pojišťovna v ČR končí, nyní jedná o převodu smluv

06.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. května (ČTK) - Z tuzemského pojistného trhu odchází Dolnorakouská pojišťovna. Informace serveru Finance.cz dnes ČTK potvrdil ředitel české pobočky pojišťovny Martin Bourek. Představenstvo mateřské společnosti se rozhodlo ukončit veškeré své zahraniční aktivity, vysvětlil. Vedení pojišťovny nyní jedná o převodu klientů k jiné pojišťovně.

Datum ukončení činnosti pojišťovny v Česku podle Bourka zatím nebylo stanoveno. O převodu klientů k jiné pojišťovně vedení firmy povede jednání například s Českou podnikatelskou pojišťovnou, Kooperativou či pojišťovnami UNIQA a Generali. "Po ukončení jednání o převodu pojistného kmene, který čítá 6000 až 7000 smluv, budeme o změnách informovat klienty," uvedl Bourek.

Dolnorakouská pojišťovna, která je univerzálním pojišťovacím ústavem založeným rakouskou pojišťovnou Niederösterreichische Versicherung, se v ČR zabývá pojištěním osob, majetku i vozidel. Mateřská společnost se sídlem v St. Pöltenu zaujímá v Dolním Rakousku mezi pojišťovnami přední příčku.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK