KKCG: Beran musí podle arbitráže vrátit akcie Vítkovic firmě KKCG

25.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 25. května (ČTK) - Podnikatel David Beran musí vrátit společnosti KKCG Industry podnikatele Karla Komárka 45 procent akcií společnosti VÍTKOVICE HOLDING (VH). Rozhodl o tom Mezinárodní rozhodčí soud v Paříži, sdělil dnes ČTK mluvčí KKCG Industry Dan Plovajko. Obchodní spor mezi oběma stranami ukončila mezinárodní arbitráž po více než třech letech. Beran rozhodnutí soudu odmítá s tím, že arbitrážní řízení bylo zneužito.

"Rozhodnutí arbitrážního soudu se neopírá o žádný důkaz předložený v arbitrážním řízení a je v naprostém rozporu s uzavřenými smlouvami. Jsem přesvědčen, že se nejedná pouze o chybné rozhodnutí, ale o úmyslné zneužití arbitrážního řízení," uvedl v tiskovém prohlášení Beran s tím, že se obrátí na policii, aby okolnosti arbitráže prošetřila.

O akcie VH vedou dlouhodobě řadu sporů Beran, firma KKCG Industry podnikatele Karla Komárka a předseda představenstva VH Jan Světlík. Arbitrážní soud tyto akcie přiřkl loni v lednu Světlíkovi. Od té doby leží akcie v soudní úschově u okresního soudu Praha-východ, kam je uložil Beran.

"O jejich uvolnění ale dosud nebylo rozhodnuto. Proto je pan Beran nemůže rubopisovat ani předat společnosti KKCG Industry. Pokud by akcie uvolněny byly, jejich příjemcem by byl pan Světlík, jak loni v září potvrdil pražský obvodní soud," řekla ČTK mluvčí VH Eva Kijonková.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK