Hypotéka bez prokázání příjmů

10.06.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


GE Capital Bank, která v květnu 2001 začala nabízet klientům program Dostupné bydlení, přichází v rámci tohoto programu s dvěma novinkami, které mají umožnit zjednodušení získání hypotečního úvěru.

Program dostupné bydlení nabídl všem klientům možnost získat hypotéku na 85% tržní ceny nemovitosti. Nyní nabízí další dvě novinky, kterými jsou expresní čerpání a zjednodušené  vyřizování hypotéky.

A co vlastně tyto dvě novinky mají klientům přinést?

Expresní čerpání hypotéky
Každého klienta, který se rozhodl řešit svou bytovou situaci pomocí úvěru, zajímá otázka, kdy mu  banka dovolí čerpat  úvěr. Standardní postup je ten, že klient může začít hypoteční úvěr čerpat až v okamžiku  zapsání zástavního práva do katastru nemovitostí, což může být zdlouhavý proces.  Banka se rozhodla umožnit klientům čerpat hypoteční úvěr pouze na základě návrhu na vklad zástavního práva bez dokončeného zápisu zástavního práva k nemovitosti do katastru nemovitostí. Tento postup je možný na čerpání 1,5 mil Kč z poskytnuté hypotéky a to do  10 dní od převzetí podkladů bankou. Zbývající část může klient čerpat za standardních podmínek, tedy až po provedení zápisu zástavního práva.

Zjednodušené vyřízení aneb hypotéka bez dokládání příjmu
Všechny banky při schvalování hypotečních úvěrů kladou důraz na klienty a jejich schopnost splácet úvěr. GE Capital Bank se rozhodla v tomto ohledu ke změně a nedívá se pouze na klienta, ale dává důraz na kvalitu zajištění. Klient, který má příjem ze závislé činnosti, uvede svůj příjem za posledních 12 měsíců, který již nedává  potvrzovat mzdové účtárně. Podnikatelé naproti tomu uvedou své celkové roční příjmy a výdaje před zdaněním společně s fotokopiemi daňových přiznání za poslední 2 zdaňovací období. Takováto hypotéka bez  ověřování příjmů je poskytována do výše 55% ceny nemovitosti.

Další obecné informace o hypotečních úvěrech získáte v naší abecedě. Pokud vás zajímají úroky nebo poplatky hypoték podívejte se Zde.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ