Na co si dát pozor při cestě po Německu?

13.06.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Na co si dávat pozor v autě na cestách? Tato země je členem Evropské unie, proto tady od začátku letošního roku platí společná měna euro...

Téma: Na co si dávat pozor v autě na cestách?

Tato země je členem Evropské unie, proto tady od začátku letošního roku platí společná měna euro. Někdy můžou na hranicích vyžadovat minimální hotovost. Při cestě do Německa však není přesně stanoven denní limit, a tak požadované množství peněz závisí na konkrétních okolnostech konkrétní osoby. K prokázání finančních prostředků lze použít kromě hotovosti také cestovní šeky, kreditní karty, Eurošeky apod.
A na co dávat pozor, když jedete autem po Německu? Povolená rychlost je tady v obci 50 km/h, mimo obec 100 km/h a na dálnici je doporučeno jezdit maximálně 130 km/h. Je to tedy podobné jako v naší republice. Množství povoleného alkoholu v krvi je 0,5 promile.
Pozor na však na pokuty! Něměčtí  policisté jsou přísnější než ti naši, neplatí na ně vůbec žádné žerty. Trochu si můžete pomoct, když ihned bez řečí přiznáte chybu. Výše pokut se pohybuje od 10 EUR za špatné parkování, přes 100 až 200 EUR za jízdu na červenou nebo překročení povolené rychlosti. Ale může dosáhnout i 800 EUR za překročení limitu alkoholu v krvi. V tomto případě počítejte i s odebráním řidičského průkazu na 1 - 3 měsíce. Raději tedy dodržujte předpisy a pokutám se vyhněte, v přepočtu na koruny to opravdu není levná záležitost!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka