Pozor na vysoké pokuty ve Francii!

20.06.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Na co si dávat pozor v autě na cestách? Protože Česká republika zatím není členem EU, tak musíte při cestě do Francie na požádáni prokázat délku pobytu a finanční prostředky na pobyt a návrat. Finanční prostředky můžete prokazovat hotovostí, šeky nebo platební kartou.

Téma: Na co si dávat pozor v autě na cestách?

Protože Česká republika zatím není členem EU, tak musíte při cestě do Francie na požádáni prokázat délku pobytu a finanční prostředky na pobyt a návrat. Finanční prostředky můžete prokazovat hotovostí, šeky nebo platební kartou. Není stanovena žádná minimální částka. Pro návrat domů se vyžaduje zpáteční jízdenka nebo finanční prostředky na ni. V praxi jsou však tyto doklady málokdy vyžadovány.

Pozor však na jednu věc! Při převážení finanční částky vyšší než 7.625,- Euro (ve formě hotovosti, šeků nebo cenných papírů) existuje povinnost tuto skutečnost ohlásit na příslušných formulářích, které je třeba odevzdat na hranici.

Pokud jedete autem, tak si dávejte velký pozor na dodržování předpisů. Pokuty za nedodržování pravidel silničního provozu jsou zde dost vysoké a policisté je vyžadují zaplatit na místě. Důležité je také znát povolené rychlosti. V obci se může jako u nás jet maximálně 50 km/h, mimo obec je to 90 km/h a na dálnici je to 110 km/h.

Za překročení rychlosti můžete zaplatit od 700 do 1500 EUR nebo můžete přijít i o řidičský průkaz. Když budete řídit pod vlivem alkoholu můžete zaplatit až 4500 EUR. Sice je zde povoleno 0,05 % alkoholu v krvi, ale větší množství alkoholu v krvi se trestá přísně. Kromě již zmíněné pokuty Vás může postihnout odebrání řidičáku nebo dokonce vězení až na 2 roky. Takže ve Francii raději dodržujte pravidla silničního provozu!

Štítky:

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka