Možnosti krátkodobého spoření

03.07.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Při krátkodobém spoření nemáme takový výběr, jako při dlouhodobějších investicích. Naši poradci radí, jak spořit bez rizika alespoň na úrovni inflace a nepřicházet tak o peníze.

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci Böhm & Partner.

Dotaz od jednoho z našich čtenářů zní:

"Dobrý den, chci krátkodobě spořit, než získám hypotéku. Momentálně hodlám uložit 50 000 Kč a pak každý měsíc 20 000 Kč. Peníze chci mít k dispozici od listopadu do léta příštího roku. Hlavni kritériem je pro mne bezpečnost a pokud možno výnosy na úrovni inflace. Mohli byste mi prosim doporučit některý produkt? Předem děkuji."

Doporučení a odpověď na dotaz:

"Dobrý den, při krátkodobém horizontu uložení investic je důležitá Vaše averze k možnému riziku. Nejbezpečnější by pro Vás byl nákup dluhopisů nebo hypotečních zástavních listů, ale výnos z těchto produktů většinou nepokrývá inflaci. Na druhém místě se nabízí investice do indexových produktů (akcií nebo certifikátů), přesně kopíruje vývoj trhu, ale investor nese tržní riziko. Nejvíce riziková se jeví investice do akciových fondů, která se ale pro krátké období nedá doporučit."

 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ