Skupina J&T koupila aktiva společnosti International Power v ČR

01.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. července (ČTK) - Skupina J&T podepsala smlouvu o koupi všech aktiv společnosti International Power v České republice. J&T tak získá stoprocentní podíl ve společnosti International Power Opatovice včetně jejích akciových podílů ve společnostech Pražská teplárenská a Energotrans. Skupina o tom informovala ČTK v tiskové zprávě.

Podle J&T na tuto transakci navazuje dohoda se Skupinou ČEZ o prodeji akciového podílu International Power Opatovice ve společnosti Pražská teplárenská.

Energetická společnost ČEZ dnes potvrdila, že se dohodla se skupinou J&T na koupi podílu v Pražské plynárenské ve výši 48,67 procenta. "Nákup podílu bude ukončen v následujících měsících. Detaily transakce nebudou zveřejněny," uvedla dnes tisková mluvčí ČEZ Eva Nováková.

Akvizici společnosti Power Opatovice realizuje skupina J&T, ovšem následně předpokládá převod této společnosti do nově vytvářeného energetického a průmyslového holdingu.

Dnešní Hospodářské noviny přinesly informaci o tom, že hlavními zájemci o koupi skupiny Internetional Power jsou skupiny Czech Coal, ČEZ a J&T.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK