Poslat peníze do ciziny přes účet a kartu?

29.07.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Jak si v nouzi nechat poslat peníze do zahraničí? Chystáte se vycestovat mimo republiku? Nezapomeňte si v bance zjistit, jestli můžete v zahraničí použít i svou platební kartu. Někdy se mezinárodní karta může hodit, a to  i když nemáte v úmyslu s ní v zahraničí platit.

Téma týdne: Jak si v nouzi nechat poslat peníze do zahraničí?

Před cestou do zahraničí si většina z nás vymění nějaké penízky, aby bylo na zmrzlinu, na něco k jídlu nebo na dárečky domů. Pokud ovšem v cizině zjistíme, že potřebujeme z nějakého důvodu větší sumu peněz, je to problém.  Jak peníze do zahraničí dostat? Nejjednodušším řešením, pokud máme mezinárodní kartu je jít k bankomatu a peníze vybrat.

Ale co když jsme v situaci, kdy nutně potřebujeme peníze a náš účet je prázdný. Zde je situace o něco složitější, ale pokud máme doma někoho, kdo je ochoten nám pomoci, tak nám karta opět pomůže. Příbuzný nebo známý v ČR složí na náš učet potřebnou sumu peněz a máme vyhráno. Lépe je peníze vložit na účet hotově - budou k dispozici již druhý den. Při převodu z účtu na účet by se peníze mohli až několik dní zdržet. Vše vypadá jednoduše, ale i zde pozor! Musíte mít mezinárodní kartu a na ní dostatečný limit na  výběr. Za výběr z bankomatu  také zaplatíte dost vysoký poplatek většinou kolem stovky a potom ještě půl až 1% z vybírané částky.  Ale potřebné peníze můžete mít již druhý den!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka