Mohu si spořit na důchod i v zahraničí?

08.08.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Chcete spořit na důchod a nevíte kde? Je lepší spořit doma a využít státních příspěvků nebo spořit u renomované zahraniční banky třeba ve Švýcarsku?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci ze společnosti FiM - finanční marketing.

Dotaz čtenáře položený na poradna.finance.cz zní takto:
"Může občan ČR si v cizí měně založit spořící účet na důchod - ale ne v našich bankách, je to možné např. v sousedních zemích - v SRN, Rakousku, Švýcarsku? Jak postupovat?"

A zde je odpověď poradce:
"Spořit v zahraničí samozřejmě můžete,ale bez výhod státních příspěvků. Jedná - li se vám o kvalitní důchodové spoření,je výhodné zvolit naše finanční produkty, kdy můžete jako občan ČR využít státní příspěvky a daňové úlevy, které vám vytvoří velmi zajímavé procentuální zhodnocení vašich prostředků. K minimalizaci rizik je dobré využít kvalitních produktů různých finančních ústavů."

Jestliže si nevíte rady, který penzijní fond z široké nabídky vybrat, můžeme Vám pomoci na našich internetových stránkách. Zde najdete informace, které mohou podstatně ovlivnit váš výběr.
Nejvýraznější formou státní podpory jsou přímé státní příspěvky a možnost snížení základu daně z příjmu fyzických osob. Pomocí jednoduchého kalkulátoru si můžete spočítat výši měsíčních příspěvků, celkovou výši státních příspěvků za celou dobu spoření i velikost daňové úlevy.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0.5
Hlasováno: 3 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY