Letiště Praha vyzvalo přes 20 taxislužeb k jednání o tendru

10.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. srpna (ČTK) - Letiště Praha oslovilo více než 20 pražských provozovatelů taxislužby k jednání o podmínkách chystaného tendru na dva budoucí dopravce v Ruzyni. Další potenciální zájemce firma vyzvala formou inzerátu v tisku. Současným třem provozovatelům skončí smlouvy příští rok. Letiště to uvedlo v tiskové zprávě.

"Cílem Letiště Praha je najít dva obchodní partnery, kteří zajistí kvalitní a spolehlivé provozování taxislužby. Důvodem není nespokojenost se současnými provozovateli, ale skutečnost, že v roce 2010 dojde k vypršení stávajících smluv," uvedla výkonná ředitelka Letiště Praha pro Neletecký obchod a centrální nákup Marta Guthová. Letiště vyzvalo ke spolupráci i městskou policii a Magistrát hlavního města Prahy.

Jednání o nastavení podmínek výběrového řízení potrvají do konce srpna. Každá společnost bude muset mít mezi 150 a 180 vozy, z toho minimálně 20 minibusů. Zbytek by měly být vozy nejméně střední třídy, tedy například VW Passat či Škoda Superb. Jejich stáří nesmí překročit čtyři roky.

První provozovatel má dopravu zajišťovat od 1. února příštího roku do konce roku 2013, druhý pak tři roky od ledna 2011. Firmy mají mít k dispozici kiosky v příletových halách T1 a T2 a odstavná stání za parkovištěm C. Žlutá taxi budou muset jezdit za magistrátem nařízené ceny, a to i mimo hlavní město.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK