GM a eBay v USA otestují webový prodej aut s vyjednáváním cen

10.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Detroit 10. srpna (ČTK) - General Motors a eBay budou v Kalifornii testovat internetový prodej aut, kdy si zákazník přes síť vyjedná s prodejcem cenu, financování i způsob splátek. Podniky dnes uvedly, že se do zkušebního programu zapojí 225 kalifornských dealerů automobilky.

Prodejní internetové stránky gm.ebay.com se spustí toto úterý. Představují odklon od dosavadního prodeje aut v předváděcích prodejnách, který je v USA zavedený. GM se tak snaží získat zákazníky, když před měsícem opustila režim bankrotové ochrany před věřiteli. Test poběží do 8. září.

Prodejní internetové stránky umožní zákazníkovi porovnávat ceny mezi modely napříč sítí zapojených prodejců, vyjednávat ceny a domluvit si financování a způsob placení. Spotřebitel může odsouhlasit inzerovanou cenu nebo nabídnout cenu, jakou je ochoten platit, a vyjednat si s dealerem typ vozu.

V Kalifornii měla na trhu v posledních letech dominantní pozici dovážená auta. Jde o nejlidnatější stát USA a také největší jednotlivý trh s auty. Jejich prodej se ale v Kalifornii propadl více než v jiných státech kvůli kalifornské krizi na trhu s bydlením, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK