Zvýhodněný "povodňový" překlenovací úvěr

19.08.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Konkrétnější podmínky k nabídce překlenovacích úvěrů ČMSS pro klienty postižené povodní. To je ve zkratce obsah další tiskové zprávy, kterou jsme obdrželi od této stavební spořitelny.

V předchozí zprávě jsem Vás informovali o tom, že Českomoravská stavební spořitelna vyčlenila 1 miliardu korun na překlenovací úvěry, které by měli pomoci klientům v povodní postižených oblastech k opravám a rekonstrukcím poškozených obydlí. Tyto úvěru bude nabízet s úrokem o 2 procentní body nižší než pro ostatní klienty.

 A jaké jsou tedy základní zvýhodněné podmínky pro čerpání "povodňových" překlenovacích úvěrů:

  • Snížená úroková sazba o 2 procentní body, tj. od 4,3 do 5,9 % p.a.
  • Stačí mít naspořeno 20 % z cílové částky
  • Vyřízení zdarma
  • Zaplacené úroky z překlenovacího úvěru lze odečíst od základu daně z příjmu
  • Je potřeba doložit doklad o vlastnictví objektu, případně nájemní smlouvu, fotografie dokumentující poškození objektu nebo vyjádření příslušného stavebního či obecního úřadu nebo doklad pojišťovny (kopie protokolu o škodě). Pokud tyto doklady nejsou v době odesílání žádosti k dispozici, ČMSS bude akceptovat jejich předložení jako podmínku pro čerpání nebo umožní čerpání do výše naspořené částky před doložením výše uvedených dokladů.
  • O zvýhodněný překlenovací úvěr je nutné požádat do 31.10. 2002

Žádosti označené sloven "povodeň" bude ČMSS vyřizovat přednostně.

Další nabídka je určena pro stávající klienty, kteří již úvěry splácí.
Klientům ČMSS, kteří v současné době již splácejí úvěr ze stavebního spoření nebo překlenovací úvěr a mohli se v důsledku záplav přechodně dostat do složité finanční situace, je ČMSS rovněž připravena vyjít vstříc. Takto postižení klienti by měli ve vlastním zájmu co nejdříve kontaktovat finančního poradce ČMSS nebo její pražské ústředí. Na základě konkrétních informací bude ČMSS ve spolupráci s nimi hledat individuální řešení.

Autor článku

Elena Ondrová


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka