Koruna si mírně polepšila k euru i dolaru

20.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. srpna (ČTK) - Česká měna měla dopoledne tendenci mírně posilovat, odpoledne ale její zisky vymazal opačný pohyb a koruna se v odpoledních hodinách vrátila nad 25,60 za euro. Závěr ji zastihl na úrovni 25,61 Kč/EUR, tedy zhruba o čtyři haléře silnější než ve středu. K dolaru si koruna polepšila o pět haléřů na 18 korun za dolar. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Koruna se podle Jiřího Škopa z Komerční banky celý den nacházela v relativně úzkém pásmu 25,57 až 25,68 Kč/EUR a podobně se dnes vyvíjel i kurz polského zlotého či maďarského forintu, a to i přesto, že se akciové trhy pohybovaly v černých číslech. Nicméně regionální měny reagovaly posílením již ve středu v pozdějších hodinách, poznamenal Škop.

Z pohledu makroekonomických dat byl dnešní den chudý, stejně tak tomu bude i během pátku. "Bude se obchodovat pouze na základě pohybů akcií a technických faktorů. Ty přitom ukazují pro nejbližší dny zvýšenou vrtkavost bez jasného trendu," doplnil hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora.

Podle Pikory je nálada na finančních trzích v posledních dnech jak kyvadlo. "Jeden den je pesimistická, aby byla druhý den optimistická. Tak to jde den za dnem. Trhy postrádají skutečně klíčové statistiky, a tak se řídí tím, co dělají akcie na burze v Šanghaji. Ta udává trend celosvětovému obchodování. New York ztrácí na významu a Evropa již skoro žádný nemá," podotkl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK