Jakým pojištěním pojistit byt v osobním vlastnictví?

23.08.2002 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Pojištění a následná výplata škody v případě pojistné události. Možná, že právě letošní katastrofální povodně způsobí, že zájem o pojištění majetku vzroste …

Právě pojištění bytu zajímá jednu naši čtenářku, která položila svůj dotaz na  našem bezplatném poradenském centru.

Dotaz položený na poradna.finance.cz zní:
"Ráda bych si pojistila byt v osobním vlastnictví proti krádeži a živelným pohromám a to včetně komory ve sklepě toho samého domu. Jaký druh pojištění mám zvolit a kolik takové pojištění přibližně stojí?"

A jak odpověděl na tento dotaz poradce:
"Pokud máte na mysli vybavení domácnosti (ne budovu) jedná se o "Komplexní pojištění domácnosti" . Cena je závislá na pojistné částce a lokalitě, kde se pojištěný byt nachází.  Obvykle se pohybuje od 200 Kč do 900 Kč za rok. Byt v osobním vlastnictví lze též pojistit jako budovu a to pojištěním nemovitosti."

Letošní záplavy dokázaly, že voda je ničící a mocný živel a že se může dostat i tam, kde s ní nikdo nepočítal. Možná, že právě toto bude impuls pro mnoho lidí, zamyslet se více nad ochranou svého majetku a sjednat právě zmiňovaná pojištění. V současné době zatím žádná pojišťovna nevyhlásila zvýšení sazeb u těchto pojištění. Ale možná po vyčíslení skutečných škod, které budou muset pojišťovny klientům vyplatit přistoupí i k tomuto kroku a pojistné zdraží.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0.5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ