iDNES.cz:Prozatímní ředitel ČRo odvolal šéfa ekonomického odboru

04.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. září (ČTK) - Prozatímní ředitel Českého rozhlasu (ČRo) Richard Medek odvolal ředitele ekonomického odboru ČRo Zdeňka Vodsloně, který je mimo jiné zodpovědný za rekonstrukci historické budovy rozhlasu v Praze na Vinohradské třídě. Informoval o tom server iDNES.cz. Právě problémy, které ji provázejí, stály Vodsloně místo, napsal.

Práce má dokončit Hana Skalová, která už funkci ekonomické ředitelky rozhlasu zastávala. "Věřím, že ve spolupráci s ní bude plně zajištěna kontinuita chodu ekonomického odboru, která je zvláště nyní - i s ohledem na v těchto dnech zahájené přípravy rozpočtu na rok 2010 - tolik potřebná," citoval server z Medkova interního e-mailu zaměstnancům.

Medek přitom při jmenování do funkce prozatímního ředitele veřejnoprávního rozhlasu radním a veřejnosti slíbil, že tak radikální kroky nebude dělat, napsal iDNES.cz.

"Při nástupu do funkce prozatímního ředitele ČRo jsem deklaroval, že nesáhnu k významným personálním opatřením, pokud si to situace v podniku nevyžádá. Taková situace nyní nastala," sdělil nyní Medek podle iDNES.cz podřízeným. Obhajuje se prý tím, že rekonstrukce, kvůli které byl také odvolán jeho předchůdce Václav Kasík, je stále v nepříznivém stavu, což má další "neblahý dopad na její finanční vývoj."

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK