Akcie v USA kvůli statistice o prodeji domů klesly

24.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. září (ČTK) - Akcie amerických firem si neudržely ranní zisky a po zprávě o prodeji starších domů klesly. Na trhu se přitom objevila i příznivá čísla o týdenním vývoji na trhu práce. Smíšené indikátory přišly den poté, kdy příznivější hodnocení ekonomiky centrální bankou akcie neposílilo.

Index Dow Jones přišel během dnešního dopoledne v New Yorku o 0,6 procenta, v 18 hodin SELČ byl na 9689,68 bodu. Index Nasdaq Composite se snížil na 2102,6 bodu se ztrátou 1,4 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Ministerstvo práce uvedlo, že počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti klesl třetí týden za sebou. Výsledek byl navíc lepší, než se předpokládalo. Trh se ale vydal dolů kvůli prodeji starších domů, který se za srpen snížil o 2,7 procenta, když v červenci o 7,2 procenta vzrostl.

Investoři stále věří, že se ekonomika Spojených států oživuje. Nejsou si ale jisti, jak pevný tento proces bude. Nejvíce se obchodníci obávají toho, co se stane, až vláda přestane ekonomiku podporovat miliardami dolarů ze státních peněz, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK