Unibon sílí, má bilanční sumu přes miliardu a pobočku v Praze

02.10.2009 | , Unibon – spořitelní a úvěrní družstvo
Tiskové zprávy


Spořitelní a úvěrní družstvo Unibon, které se jako druhé v pořadí mezi všemi družstevními záložnami v ČR stalo konkurencí bank pro vedení běžných účtů s příslušnými oprávněními České národní banky, pokračuje ve svém plánovaném rozvoji.

Do druhé poloviny roku 2009 vstoupil UNIBON s bilanční sumou přesahující jednu miliardu korun a je teprve čtvrtou družstevní záložnou, která se přes tuto hranici dostala. „UNIBON působí na českém finančním trhu již třináct let a systematicky posiluje svoji pozici, zejména v oblasti retailové klientely. V letošním roce se bezmála ztrojnásobil počet našich členů a nás pochopitelně těší neklesající jejich zájem o naše služby,“ tvrdí člen představenstva Radek Hradil.

Z těchto důvodů spořitelní a úvěrní družstvo posiluje své teritoriální zastoupení. Dnes slavnostně otevřelo již třetí pobočku, a to na Senovážném náměstí v Praze. „Otevření pražské pobočky bylo jedním ze stěžejních úkolů. Podařilo se ho realizovat ve velmi krátkém termínu. První žádosti o členství pražských klientů jsme přijali necelé čtyři měsíce od schválení nákupu nemovitosti mimořádnou členskou schůzí. Snažili jsme se tedy otevřít pobočku v co možná nejkratším termínu. Potenciál v hlavním městě je pochopitelně obrovský,“ vysvětluje Radek Hradil.

Vedení UNIBONu v návaznosti na dění na finančních trzích nadále věří v možnost dalšího růstu. Zřízení třetí „kamenné“ pobočky je navíc jedním z kroků, které vedou k dalšímu upevňování stability družstva. Už v příštím roce by měl počet klientů překročit tisícovku, bilanční suma vyrůst na 1,5 miliardy korun a v plánu je rovněž rozšíření stávající produktové nabídky. Ta by měla pomoci zajistit odpovídající konkurenceschopnost záložny na tuzemském finančním trhu.

Naše produktová nabídka je pro řadu klientů velice atraktivní. Stále rostoucí je zájem o Termínovaný vklad ATTA, jehož roční úroková sazba patří mezi nejvyšší na trhu. Výhodné podmínky mají i další spořící produkty, Termínovaný vklad KLASIK či spořicí účet. V této souvislosti ovšem nesmím zapomenout na běžný účet TEAM, určený zaměstnancům firem, které jsou členy UNIBONu,“ představil stručně produktovou nabídku Radek Hradil a připomněl, že družstevní záložna nabízí pochopitelně další standardní služby, jak je občané znají u ostatních peněžních ústavů. Od vedení běžných účtů, přes realizaci platebního styku, vydávání platebních karet, až po například zajišťování platby SIPO.

Všechny vklady jsou pojištěny v souladu se zákonem č. 21/1992 Sb., o bankách, ve znění pozdějších předpisů, tedy ve výši 100 % objemu vkladu, maximálně však do výše ekvivalentu 50 tisíc EUR pro jednoho vkladatele u jedné banky nebo družstevní záložny.

V polovině srpna si v UNIBONu založil účet klient s pořadovým číslem 500. Zatímco ke konci minulého roku záložna evidovala 275 členů, za necelých osm měsíců tohoto roku jich přibylo dalších 225. Každý týden družstvo uzavírá zhruba deset až patnáct nových smluv a předpokládá, že tento počet se bude díky nově otevřené pobočce v Praze ještě dále zvyšovat.


V samotném centru hlavního města nyní mohou lidé v příjemném prostředí využít všech služeb, které UNIBON nabízí. Pobočka se nachází v těsné blízkosti zadního vchodu do pasáže Slovanský dům, je velmi dobře viditelná a díky podzemním parkovacím místům v garážích také snadno dostupná pro všechny motoristy.

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy