Lidl prodal 7000 jízdenek ČD, někde už je přestal nabízet

14.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. října (ČTK) - O cenově zvýhodněné celodenní jízdenky Českých drah s platností na státní svátek 28. října, jejichž prodej minulý čtvrtek zahájily diskonty Lidl, je velký zájem. Obchody za šest dnů prodaly zhruba 7000 těchto jízdenek a v některých moravských regionech už je přestaly nabízet, jelikož kapacita vlakových spojů byla vyčerpána. Sdělil to mluvčí ČD Radek Joklík. Jízdenku ČD Net Lidl si lidé mohou koupit u pokladen obchodů Lidl v předprodeji do 27. října nebo do vyprodání nabízené kapacity. Šéfové Lidlu odhadli, že prodáno jich bude až 10.000.

Síťové jízdenky již přestaly prodávat diskontní obchody Lidl v Ostravě, Opavě, Frýdku Místku, Havířově a učinila tak už i jedna prodejna Lidl v Olomouci. "V dalších prodejnách Lidl v regionu se také počet prodaných jízdenek blíží naplnění nabízené kapacity a večer bude pravděpodobně ukončen prodej na celé severní a střední Moravě," uvedl Joklík. Dodal, že ČD kvůli velkému zájmu o tyto síťové jízdenky posílí 28. října nejvíce vytížené vlakové spoje na trase z Ostravska do Prahy a zpět.

Lístky na vlak dosud žádný obchodní řetězec v Česku nenabízel. Jízdenka nazvaná ČD Net Lidl přijde na 149 korun, zatímco klasický celodenní síťový lístek ČD Net nyní stojí pro jednu osobu 450 korun. Lidé s touto síťovou jízdenkou budou moci 28. října cestovat všemi kategoriemi vlaků po celé ČR, u spojů SC Pendolino ale musejí mít povinnou rezervaci. Podmínkou pro využití CD Net Lidl je zahájení cesty 28. října před polednem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK