Využívejte všech studentských slev a jiných výhod

24.10.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Mezi výhody kterých může student využívat patří celá řada slev a jiných peněžních nebo nepeněžních zvýhodnění. "Studentská sleva" - na to študáci slyší dobře. Kde všude se se slevou setkávají?

Mezi výhody kterých může student využívat patří celá řada slev a jiných peněžních nebo nepeněžních zvýhodnění. "Studentská sleva" - na to študáci slyší dobře. Kde všude se se slevou setkávají?


Být studentem střední nebo vysoké školy není jednoduché. Studenti mají spousty povinností. S nimi jsou spojené nevýhody studentského stavu. Jednou z nejbolestivějších a jistě nejčastějších je stav studentské peněženky. Možností jak peněženku naplnit mnoho není. Existují dva základní modely:

  • Peněženku plní rodiče
  • Student si peněženku plní sám

Pochopitelně existuje i kombinace obou metod. Ta je asi "nejvýchovnější". Rodiče se samozřejmě snaží podle vlastních možností svému dítku pomoci, tlačí ho ale i k jisté míře spoluodpovědnosti: Uhradíme ti náklady na ubytování, stravu, školu, dojíždění domů, ale na své radovánky si peníze vydělej.

Tím se dostáváme k tomu, že student hospodaří s tou částkou, kterou má k dispozici. Ani víc, ani míň. O to víc studenti počítají. A protože chtějí maximálně využít peněz které mají, první co většinou hned na začátku školního roku udělají, pořídí si studentskou kartu

ISIC
(International Student Identity Card)

ISIC je prakticky celosvětově jediná uznávaná průkazka (doklad a důkaz) studentského stavu. Jiná otázka je, jestli všude kam jedeme poskytují studentské slevy. Stačí ale zůstat v republice a porozhlédnout se po slevách tady. K nejběžnějším a nejvíce využívaným slevám patří:

  • ISIC Junior pas - sleva na vlaky ČD
  • Sleva 2 za 1 - jdete dva, platíte jen jednou
  • ISIC telefonní karta - 10% sleva na telefonní kartu X
  • ISIC cestovní pojištění - za 150,- Kč cestovní pojištění na cestu nepřesahující 30 dní
  • ISIC karta zdarma - student s účtem u eBanky nebo ČSOB a studenti vybraných univerzit mají ISIC kartu zdarma

Neváhejte a najděte si tu svoji studentskou slevu! Využijte všech studentských výhod a šetřete svoji peněženku!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka