Samsung chce letos zvýšit prodej LED televizí na deset milionů

04.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 4. ledna (ČTK) - Korejský Samsung Electronics loni prodal ve světě 2,6 milionu televizorů s LED monitory a překonal tím svůj předchozí plán prodat jich nejméně dva miliony. Letos chce jejich odbyt zvýšit na deset milionů, uvedl v dnešní zprávě. LED technologie využívá při tvorbě obrazu světelné diody. Tyto televize jsou štíhlejší než běžné přístroje a mají rovněž nižší spotřebu energie. Jejich cena je však výrazně vyšší.

Samsung tomuto trhu zatím dominuje a jeho konkurent LG hodlá letos prodat minimálně pět milionů LED televizorů. Samsung těží z rychlého vstupu na trh, konkurence mu ale sílí. Ceny LED přístrojů klesají, a Samsung proto chce letos uvést na trh širší řadu těchto přístrojů.

Podnik chce v letošním roce také vyrobit 250 milionů mobilních telefonů, tedy o 15 procent více proti minulému roku, napsal nezávisle na zprávě Samsungu list Maeil Business s odvoláním na informované zdroje z odvětví. Samsung je druhý největší výrobce mobilů na světě a sám uvedl, že pro tento trh si na letošní rok ještě nestanovil cíle, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK