Dlouholetého šéfa Siemens ČR Kafku vystřídal Eduard Palíšek -------------------- --------------------

05.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. ledna (ČTK) - Novým generálním ředitelem skupiny Siemens v ČR je od ledna dosavadní ředitel společnosti Siemens Industrial Turbomachinery v Brně Eduard Palíšek (46). Nahradil Pavla Kafku, který ke konci roku po 15 letech z funkce odešel. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Palíšek vystudoval strojní a poté podnikatelskou fakultu na Vysokém učení technickém v Brně a Nottingham Trent University. Brněnský závod Siemens Industrial Turbomachinery vedl od roku 1996. Vedle pozice v brněnském závodě byl také celosvětově zodpovědný za strategické plánování, akvizice a rozvoj obchodních aktivit v oblasti parních turbín v rámci koncernu Siemens AG.

"Eduard Palíšek je vynikajícím vrcholovým manažerem. Jeho dlouholeté manažerské zkušenosti a perfektní znalost českého prostředí jsou pro nás zárukou, že Siemens v České republice bude i nadále úspěšnou společností, jež je významným zaměstnavatelem a jedním z největších exportérů v zemi," uvedla Brigitte Edererová, která je zodpovědná za aktivity koncernu Siemens v regionu střední a východní Evropy.

Podle Palíška je Česká republika pro Siemens strategickou zemí díky dlouhé hospodářské tradici a špičkovým odborníkům. "Moderní technologie a řešení, které nabízíme svým zákazníkům, se vyznačují nejen vysokou účinností a spolehlivostí, ale také šetrností k životnímu prostředí, jehož kvalitu chceme zachovat i pro další generace," dodal.

Zastoupení společnosti Siemens v České republice bylo obnoveno v roce 1990. V současné době patří Siemens s 11.000 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v ČR. V obchodním roce 2008/2009 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat 30 miliard Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK