Bohemia Energy a Comfort Energy se sloučí do jedné firmy

14.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. ledna (ČTK) - Společnosti Bohemia Energy entity a Comfort Energy se sloučí do jedné firmy. Cílem fúze, která má být dokončena během dvou měsíců, je vznik silného hráče na trhu s elektřinou ve střední Evropě. Společnosti to dnes oznámily v tiskové zprávě. Bohemia Energy je distributorem elektřiny a plynu v ČR, společnost Comfort Energy je jedním z jejích dodavatelů.

"Potřebovali jsme know-how pro nákup elektřiny a Comfort Energy jej má," řekl Jiří Písařík, jednatel společnosti Bohemia Energy.

Vlastníci společnosti Bohemia Energy nejprve odkoupili společnost Comfort Energy od jejího švýcarského vlastníka společnosti Power-net.

"Fúze se nijak nedotkne našich zákazníků, nová společnost plně přebírá závazky obou fúzujících společností. Nová společnost bude silnějším hráčem a zvýší se její možnosti nabízet elektřinu a plyn za nižší ceny, než za jaké je nabízejí tradiční dodavatelé," řekl Písařík.

Ještě není zcela jasné pod jakým jménem bude nová společnost působit. "Jako nejpravděpodobnější se jeví možnost, že nový subjekt se bude jmenovat Comfort Energy, protože chceme Bohemia Energy a její sesterské firmy na Slovensku a v Maďarsku přebudovat v jednu nadnárodní společnost a pro tyto účely potřebujeme název pochopitelný v celém středoevropském regionu," vysvětlil Písařík.

Počet zákazníků Bohemia Energy dosáhl 150.000. Dvě třetiny z nich tvoří domácnosti, jednu třetinu podnikatelé, malé firmy, obce a města. Bohemia Energy dodává od loňského roku také plyn. Počet zákazníků odebírajících plyn je podle údajů společnosti 40.000.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK