IKS KB se stala součástí nové investiční skupiny Amundi

20.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. ledna (ČTK) - Investiční kapitálová společnost Komerční banky (IKS KB) se stala od 1. ledna součástí nové investiční skupiny Amundi, kterou vlastní francouzské banky Crédit Agricole a Société Générale, většinový vlastník Komerční banky. Michal Teubner z KB dnes ČTK informoval že, začleněním do skupiny Amundi se zvýší konkurenceschopnost IKS KB a pro klienty se rozšíří nabídka investičních příležitostí.

Podle Teubnera se nic nemění ani na úzké spolupráci investiční společnosti s Komerční bankou. Pro klienty společnosti to znamená, že mohou nadále v plném rozsahu využívat služeb banky, a klienti banky naopak zase zkušeností a investičních nabídek IKS KB.

Společnost Amundi vznikla koncem loňského roku sloučením dceřiných společností bank Crédit Agricole a Société Générale působících v oblasti správy aktiv. Sloučením obou společností dochází zároveň ke změně jediného akcionáře IKS KB, tím se stala Amundi, vysvětlil Teubner. Česká národní banka se změnou akcionáře podle něj souhlasila.

Amundi je nyní třetím největším správcem aktiv v Evropě a prostřednictvím partnerským distribučním sítím po celém světě má na starosti přes 100 milionů klientů. Majoritní podíl v Amundi drží banka Crédit Agricole, a to 75 procent akcií. Zbývajících 25 procent akcií vlastní Société Générale.

IKS KB se zabývá správou podílových fondů a aktiv. Ke konci loňského roku jeho služeb využívalo zhruba 170.000 klientů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK