Osmnáctiletý Lukáš Wrzecionko ovládl realitní síť MEXX Reality

04.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. února (ČTK) - Lukáš Wrzecionko se stal jediným vlastníkem realitní sítě MEXX Reality. ČTK to dnes řekl generální ředitel společnosti Josef Šinágl. Osmnáctiletý Wrzecionko získal ve společnosti už loni poloviční podíl od od Jana Kočky, syna provozovatele Matějské pouti Václava Kočky. Nyní získal také uvolněný obchodní podíl ve výši 50 procent, který dříve v MEXX Reality vlastnil Zdeněk Macháček. Hodnotu transakce firma nesdělila.

Na podíl Zdeňka Macháčka vyhlásil Obvodní soud pro Prahu 6 v únoru 2009 exekuci. "V případu jde o 16 let starou směnku v řádu jednotek milionů korun, kterou rozporuji," uvedl již dříve Macháček. Soud mu současně zakázal s podílem jakkoli nakládat. Na začátku prosince 2009 se ale podle obchodního rejstříku jeho podíl uvolnil. V rejstříku byl potom až do 21. prosince zapsán pod hlavičkou MEXX Reality. Následně přešel na Wrzecionka.

K vykonání exekuce na Macháčkův podíl nakonec podle šéfa sítě nedošlo. "Vzhledem ke skutečnosti, že pan Zdeněk Macháček není společníkem MEXX Reality a zastává zde pouze čestnou funkci prezidenta společnosti, nevidíme žádný důvod k odpovědi na tuto otázku a nehodláme podporovat spekulace novinářů okolo vlastnických vztahů v naší společnosti," odpověděl Šinágl na dotaz ČTK, proč se nakonec exekuce neuskutečnila. MEXX Reality je podle generálního ředitele stabilní a silnou firmou a změny vlastníků tak prý nemají na její chod vliv.

Wrzecionko začínal v realitní kanceláři jako asistent, v závěru roku 2009 pracoval jako realitní makléř. Firma nevyloučila, že v budoucnosti může převzít i část vedení sítě. MEXX Reality již dříve uvedla, že peníze na vstup do firmy získal Wrzecionko od své matky, podnikatelky Petry Wrzecionkové. Ta byla podle firemního sdělení ze září 2009 životní partnerkou Macháčka.

MEXX Reality působí na tuzemském trhu od roku 2000. Pobočky provozuje v celé republice na základě franšízových smluv. To znamená, že poskytuje svou značku, znalosti a způsob podnikání druhým osobám, které jí pak odvádějí část zisku. Na stejném principu podniká z realitních řetězců na českém trhu také například společnosti Re/Max, Century 21 nebo Era Europe.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK