Koruna před jednáním ČNB oslabila k euru i dolaru

04.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. února (ČTK) - Česká měna před jednáním České národní banky o nastavení měnové politiky dále oslabila k oběma světovým měnám. Podle serveru Patria Online byla koruna krátce před 11:00 proti středečnímu závěru slabší k euru o šest haléřů na 26,13 Kč/USD a k dolaru o 12 haléřů na 18,86 Kč/USD.

Analytici oslovení ČTK se shodují, že bankovní rada ČNB ponechá úrokové sazby beze změny. Podle Vladimíra Pikory z Next Finance koruna čeká na komentář ČNB k tomu, proč nezměnila sazby. ČNB ale podle něj nebude argumentem ani k nákupu, ani k prodeji koruny. "Klíčový bude dolar. Ten má ještě chvilku prostor k posílení a odpoledne začne otáčet. To samé čeká nás s korunou. Směr bude ale opačný. Takže nejprve koruna oslabí, aby později korigovala," míní Pikora. Americký dolar se podle Patria Online krátce před 11:00 obchodoval na 1,3845 USD/EUR.

Nejdůležitější pro finanční trh dnes podle Pikory budou slova, která zazní po zasedání Evropské centrální banky (ECB), kde se změna sazeb také neočekává. "Všichni budou čekat na komentář ohledně Řecka. Možná se ho ani nedočkáme, a pokud, tak to bude něco ve smyslu, že ECB hledí na zájem celku. To si každý může vyložit, jak chce," domnívá se Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK