Vodafone zvýšil čtvrtletní tržby o desetinu na 11,5 miliardy GBP

04.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 4. února (ČTK) - Britský telekomunikační operátor Vodafone Group zvýšil za říjen až prosinec minulého roku tržby o deset procent na 11,5 miliardy liber (344 miliard Kč). Výsledek třetího fiskálního čtvrtletí podpořil silný růst v Asii, Tichomoří a na Blízkém východě. V Evropě ale tržby klesly, uvedl podnik v dnešní zprávě.

Na srovnatelné úrovni stejných aktiv a bez vlivu devizových kurzů tržby Vodafonu klesly o 1,2 procenta. Proti poklesu tohoto ukazatele o tři procenta z předchozího čtvrtletí jde přesto o zlepšení.

Tržby za služby tvoří 93 procent z celkového údaje, podotkl Vodafone ve zprávě. Jsou v nich hlasové služby, zasílání zpráv, datové služby a pevné linky. Příjmy z obchodování Vodafone neuvedl.

V regionu Asie-Tichomoří a Blízký východ se tržby britského operátora na srovnatelné úrovni zvýšily o 10,4 procenta. V Evropě proti tomu klesly o 3,2 procenta, zatímco v regionu Afrika-střední Evropa se tržby snížily o polovinu procenta. Akcie Vodafonu vzrostly na londýnské burze po zveřejnění zprávy o 4,9 procenta na 141 pencí, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK