Penta může koupit strojírenský Mezservis, obchod schválil ÚOHS

04.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 4. února (ČTK) - Penta Investments může koupit vsetínského výrobce elektrických pohonů a dalších strojů a zařízení Mezservis. Transakci schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) bez podmínek. ČTK to dnes řekl mluvčí antimonopolního úřadu Kristián Chalupa. Firmu koupí společnost Vinipreg, kterou pro tento účel Penta založila.

"Úřad zjistil, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto...vydává rozhodnutí o povolení spojení," uvedl v rozhodnutí místopředseda ÚOHS Robert Neruda. Fúzi úřad posuzoval ve zjednodušeném zkráceném dvacetidenním řízení, které zahájil v polovině ledna.

Společnost Mezservis spol. s r.o. vznikla v roce 1993, předtím byly závody součástí výrobce elektromotorů a dynamometrů MEZ Vsetín. V roce 2008 dosáhly tržby firmy 384,3 milionu korun, což bylo o 37 procent než v roce 2007. Zisk po zdanění firmy předloni stoupl o pětinu na 16,9 milionu korun.

Předloni firma v průměru zaměstnávala 220 lidí, o rok dříve to bylo přes 150. Výsledky za loňský rok dosud společnost nezveřejnila.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK