Bank of America čelí další žalobě kvůli převzetí Merrill Lynch

04.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. února (ČTK) - Úřad generálního prokurátora státu New York dnes podal žalobu na finanční ústav Bank of America a jejího bývalého ředitele Kennetha Lewise. Prokuratura tvrdí, že největší americká banka oklamala investory, když jim sdělovala podmínky, za kterých převezme banku Merrill Lynch.

Zodpovídat se bude i Joe Price, který byl v době transakce finančním ředitelem. Bank of America dohodla převzetí investiční banky Merrill Lynch na podzim roku 2008, fakticky ji převzala na začátku roku 2009, připomíná agentura AP.

Lewis na konci loňského roku z čela Bank of America odstoupil. Téměř celý rok strávil vysvětlováním okolností převzetí Merrill Lynch nebo čelil výpadům nespokojených akcionářů.

Bank of America je obviňována z toho, že akcionářům dobře nevysvětlila, jak je to s prémiemi pro zaměstnance Merrill Lynch. Až byla uzavřena kupní smlouva, ukázalo se, že Merrill Lynch má mnohamiliardovou ztrátu. Poslední kapkou bylo pro akcionáře zřejmě zjištění, že navzdory obrovským ztrátám byly zaměstnancům Merrill Lynch vyplaceny vysoké prémie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK