Firmy se snaží nabízet zaměstnancům zvýhodněné vlastní služby

05.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. února (ČTK) - Tuzemské společnosti se snaží nabídnout svým zaměstnancům vedle klasických obvyklých benefitů, jakými jsou stravenky či dovolená navíc, také zvýhodnění vlastních služeb či produktů. U dopravců tak mohou zaměstnanci levněji cestovat, u bank zase využít výhodnější účty. Vyplývá to z ankety ČTK mezi velkými domácími firmami.

Řadu benefitů si přes krizi zachovali zaměstnanci Českých aerolinií. Mezi nejoblíbenější patří volné a zvýhodněné letenky, které zaměstnanci mohou využívat pro soukromé cesty. ČSA poskytují i příspěvek penzijního připojištění či možnost sjednat si úrazové pojištění nad rámec zákona. Zaměstnanci mají také možnost nákupu nejrůznějšího zboží za zvýhodněné ceny.

Zdarma mohou jezdit vlakem zaměstnanci Českých drah. Nejde však o benefit ze strany zaměstnavatele v pravém slova smyslu, neboť systém režijek řídí ministerstvo dopravy. Dráhy poskytují zaměstnancům například lázeňské pobyty, zkrácenou pracovní dobu nebo delší dovolenou.

Tuzemské banky vedle standardních zaměstnaneckých benefitů nabízejí zaměstnancům i zvýhodněné finanční produkty. To většinou spočívá v lepším úročení běžných účtů, nulových poplatcích nebo zvýhodněných úrokových sazeb u úvěrů a hypoték.

Některé banky podporují rodiče s malými dětmi. Například Česká spořitelna umožňuje práci na zkrácených pracovní úvazek nebo práci z domova. ČS využívá rovněž nepeněžního odměňování. Vyhlašuje tzv. tým hvězd České spořitelny, do kterého nominují zaměstnance jejich nadřízení za vynikající výkon, nějakou významnou činnost, nebo mimořádné podílení na důležitém projektu. Z těchto kandidátů je každé pololetí vybrán tým deseti kolegů, kteří získají diplom od členů představenstva a dar v určité peněžní hodnotě.

Raiffeisenbank má jako jedna z mála tuzemských firem vlastní mateřskou školku. "Na její využití mají nárok přednostně matky, v případě volné kapacity ji využívají ale i otcové. Mimopražským zaměstnancům poskytujeme příspěvek na umístění dítěte ve školce v místě bydliště," uvedl mluvčí banky Tomáš Kofroň.

Zaměstnanci zemědělských podniků již nemají nárok na bezplatné fasování naturálií, jak tomu bylo za minulého režimu, minulostí je například také záhumenkový chov prasat. Brambory či obilí si však zaměstnanci mohou zakoupit za mírně nižší, než obvyklou tržní cenu. "Finanční rozdíly se pohybují v několika procentech," řekl ČTK předseda Zemědělského svazu ČR Miroslav Jirovský, podle nějž výraznější slevy znemožňují právní předpisy.

Ve skupině Unipetrol se používá systém volitelných výhod, v rámci něhož zaměstnanci mají nárok na penzijní připojištění, životní pojištění či tzv. menu, což jsou poukázky na sport, zdraví a kulturu. Vedle toho zaměstnanci jednotlivých dceřiných společností získávají benefity podle podmínek vyjednaných v kolektivních smlouvách. Například ve společnosti Unipetrol RPA mají zaměstnanci nárok na nadstandardní lékařskou péči.

Skupina RWE zase pořádá pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky kulturní a sportovní akce, které jsou částečně hrazeny ze sociálních účtů jednotlivých společností. Ve některých regionech mají zaměstnanci skupiny k dispozici také rozšířenou zdravotní péči ve vybraných zdravotnických zařízeních.

Rovněž elektrárenská společnost ČEZ poskytuje benefity, které na trhu nejsou úplně obvyklé. Patří mezi ně například podpora mobility při stěhování zaměstnanců za prací v rámci společnosti nebo možnost půjček či sociálních výpomocí.

Ze studie společnosti pro výzkum trhu GfK Czech vyplývá, že nejpřitažlivějšími benefity pro zaměstnance jsou třinácté a čtrnácté platy a volno navíc. Téměř 42 procent Čechů by proto nejvíce chtělo mít čtrnáctý plat a jen o něco méně lidí (37 procent) by uvítalo třináctý plat. Češi si také váží volného času. Na 28,4 procenta z nich by si přálo mít šest týdnů dovolené.

Až na čtvrtém místě v tužbách a přáních zaměstnanců je nejnabízenější český benefit, příspěvek na stravování, tzv. stravenky. Pro čtvrtinu lidí je velkým lákadlem služební automobil, přičemž 13,5 procenta by chtělo mít možnost ho využívat i k soukromým účelům. Desetiprocentní hranici překročil ještě příspěvek na dovolenou (11,5 procenta) a proplácení plného platu v době pracovní neschopnosti (11,3 procenta).

Stravenky pobírá 38,5 procenta Čechů. Druhým nejvíce nabízeným benefitem je týden placeného volna navíc, který čerpá necelá třetina respondentů. Zaměstnavatelé platí svým zaměstnancům ve čtvrtině případů také penzijní připojištění. Pětina zaměstnaných má možnost využívat závodní stravování.

sos mjr eml sin fd vju

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK