Výrobce nábytku Techo loni vykázal propad zisku, tržby rostly

10.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. února (ČTK) - Hrubý zisk předního tuzemského výrobce nábytku Techo se v roce 2009 propadl meziročně přibližně o 80 procent na 19 milionů korun. Tržby firmy za prodej vlastních výrobků se ale zvýšily na 975,5 milionu z předloňských 510,3 milionu korun. Firma dnes loňské výsledky sdělila ČTK v tiskové zprávě.

"I přes nepříznivé období, které způsobilo pokles evropského trhu s kancelářským nábytkem o zhruba 40 procent, se nám jako jedné z mála firem podařilo nejenom udržet se v černých číslech, ale navíc posílit svůj podíl na trhu," uvedl generální ředitel firmy Jiří Kejval. Techo loni podle vlastních údajů zvýšilo svůj tržní podíl z 15 na 18 procent.

Firmu založil Kejval v roce 1991. Stoprocentním vlastníkem Techa je od roku 2008 nizozemská společnost Royal Ahrend. Kromě Česka má pobočky ve Velké Británii, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku, Rusku, Gruzii a na Ukrajině.

"Rok 2010 je další výzvou, ve kterém se budeme podle dlouhodobé strategie společnosti orientovat na klíčové trhy střední a východní Evropy. Vidíme zde stále reálné možnosti dalšího růstu společnosti," uzavřel obchodní ředitel a člen představenstva Techa Petr Hampl.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK