ThyssenKrupp má mírně nižší zisk, překonal však odhady

12.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 12. února (ČTK) - Největší německá ocelárna ThyssenKrupp vytvořila v prvním fiskálním čtvrtletí zisk před zdaněním 237 milionů eur (asi 6,2 miliardy Kč), což je proti stejnému období loni pokles asi o pět procent. Výsledek ale překonal odhady analytiků. Firma začala registrovat vyšší poptávku a má i prostor ke zvyšování cen.

Celkové tržby ale během čtvrtletí do konce prosince dosáhly jen 9,4 miliardy eur (asi 244,5 miliardy Kč), což je meziroční pokles asi o 19 procent. Objem nových zakázek se snížil o 28 procent na 9,3 miliardy eur.

Analytici v anketě agentury Reuters v průměru předpokládali, že se hrubý zisk ve čtvrtletí dostane pouze na 56 milionů eur. Za lepším výsledkem je zčásti i snižování nákladů, management ale potvrdil výhled na letošní rok především díky vyšší poptávce.

Pokud by se vzaly v úvahu i mimořádné příjmy, zisk před zdaněním by činil 313 milionů eur a zvýšil by se z 240 milionů eur o rok dříve. Podnik totiž získal zhruba 76 milionů eur z prodeje jedné ze svých divizí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK