Dial Telecom chystá další akvizice a investuje do optiky

12.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. února (ČTK) - Telekomunikační firma Dial Telecom, která nedávno ovládla část firmy Master Internet, chystá další akvizice. Ty by měly směřovat do získání nových optických sítí. V rozhovoru pro ČTK to uvedl obchodní ředitel firmy Tomáš Strašák.

Český trh se podle Strašáka dále koncentruje. "Pracujeme na několika akvizičních projektech, a to jak regionálního, tak národního charakteru v rámci České a Slovenské republiky. Poslední akvizice, které jsme uskutečnili, ukázaly, že jsou pro Dial Telecom výhodnější než generický růst," řekl ČTK.

Dial Telecom letos hodlá instalovat zhruba 200 kilometrů meziměstských kabelů a také rozšiřovat své metropolitní optické sítě, aby pokryla více lokalit, především kancelářských center. "Na takovýchto optických sítích lze nabízet nejmodernější služby, například služby obsahu. Od minulého roku na trhu nabízíme služby video-přenosu například na světová TV a informační média a chceme tyto služby dále rozvíjet," dodal Strašák.

Společnost letos plánuje mírný růst výnosů a dosažení podobných finančních parametrů jako loni. Master Internet pak očekává růst obratu z hlavní činnosti, kterou je pronájem technologií a prostoru pro umísťování serverů, o zhruba 20 procent, doplnil jednatel Petr Vošmera.

Obě firmy letos předpovídají další zvyšování rychlostí internetového připojení, které bude provázet pokles cen. "S růstem přenosových kapacit pro koncové uživatele se objevují datově náročnější aplikace. Příkladem je oblíbený streaming videa, který stále zvyšuje celkové objemy přenosů. Naše síť zanedlouho překročí hranici 40 Gbps, což je opět téměř dvojnásobek za posledních dvanáct měsíců. Počítáme s tím, že tento trend bude pokračovat," uvedl Vošmera.

Akciová společnost Dial Telecom poskytuje hlasové, datové a internetové služby s garantovanou dostupností po celé ČR prostřednictvím vlastní optické sítě. Je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Dial Telecom. V roce 2008 Dial Telecom koupila Telekom Austria Czech Republic vystupující pod značkou Volný a společnost eTel Slovensko.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK