Pražská burza v uplynulém týdnu mírně zpevnila

12.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. února (ČTK) - Akcie na pražské burze během šestého týdne mírně posílily. Hlavní index PX přidal 1,75 procenta na 1113,4 bodu. Nejvíce zpevnily akcie společnosti Orco, naopak největší pokles postihl akcie firmy ECM. Výsledky převzala ČTK z burzy.

"Druhý únorový týden přinesl lehkou rekonvalescenci minulého týdne. Z globálního pohledu se investoři upínali především na jednání představitelů EU ohledně pomoci Řecku," řekl ČTK analytik společnosti Atlantik FT Milan Vaníček.

Nejvíce rostoucím titulem týdne byly akcie developerské společnosti Orco, které posílily o 11 procent na 181 Kč. Trh podle Vaníčka pozitivně ohodnotil komentář viceprezidenta společnosti ohledně přístupu bank a vývoje hodnoty aktiv. Nejvíce klesajícím titulem týdne byla společnost ECM, jež ztratila tři procenta na 290 Kč. "Titul byl bez kurzotvorných zpráv," podotkl.

Pro příští týden budou investoři z domácích zpráv sledovat čtvrteční výsledky Komerční banky. Ve středu bude americká centrální banka Fed rozhodovat o sazbách. Zde se prý jako tradičně žádná změna neočekává, investoři budou sledovat komentář k vývoji ekonomiky a budoucímu postoji k měnové politice. "Celkově se naše očekávání stále nemění a předpokládáme, že obchodování bude nervózní a bude se čekat na další vývoj kolem situace s řešením řeckého zadlužení," odhadl Vaníček.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK