Pioneer Funds – U.S. Pioneer Fund obhájil rating AAA

16.02.2010 | , Pioneer Investments
Tiskové zprávy


Agentura Standard & Poor’s potvrdila pro podfond Pioneer Funds - U.S. Pioneer Fund nejvyšší možný rating AAA. Standard & Poor’s ocenila zejména dlouhodobé úspěšné manažerské vedení podfondu - od roku 2001 pod taktovkou zkušeného portfolio manažera Johna Careyho, stabilní zdroje podpory a  schopnost podfondu výkonnostně obstát i v dobách klesajících trhů.

Pioneer Funds – U.S. Pioneer Fund je lucemburským klonem původního fondu Pioneer Fund, amerického vlajkového fondu skupiny Pioneer Investments z roku 1928. Také Pioneer Fund je úspěšně řízen Johnem Carey a jeho týmem, a to již od roku 1986.

Cílem podfondu je dosažení zhodnocení kapitálu ve střednědobém až dlouhodobém horizontu investováním nejméně dvou třetin svých čistých aktiv do diversifikovaného portfolia akcií a cenných papírů souvisejících s akciemi emitovaných americkými emitenty. Tento podfond používá metody vyvíjené Investičním manažerem (Pioneer Investment Management, Inc.) od roku 1928 k investování do diversifikovaného portfolia pečlivě vybraných cenných papírů emitovaných společnostmi, jejichž cílem není nezbytně dosažení průměrné úrovně zisků a růstu příjmů, ale jejichž cenné papíry přesto reflektují určitou prémii. S použitím těchto metod Investiční manažer identifikuje cenné papíry s rozumnými aktuálními cenami v relaci k jejich očekávané budoucí hodnotě a konzistentně udržuje tyto pozice do doby realizace těchto očekávání.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy