Sconto Nábytek míří na Slovensko, první obchod otevře v Trnavě

01.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. března (ČTK) - Společnost Sconto Nábytek, která patří mezi největší prodejce nábytku v Česku, expanduje na Slovensko a na začátku března otevře první obchod v Trnavě. Sconto Nábytek patří do německé skupiny Höffner a na tuzemském trhu provozuje pět prodejen s nábytkem.

"Na základě dlouhodobého úspěchu prodejen Sconto v ČR jsme se rozhodli rozšířit naše aktivity také na Slovensko. Slovenský trh v posledních letech zaznamenal velmi pozitivní vývoj. Neustále rostoucí životní úroveň a koupěschopnost obyvatelstva vytvořili dobré předpoklady k tomu, aby naše fungování na tomto trhu mohlo být úspěšné," sdělil dnes ČTK ředitel společnosti Sconto Nábytek Roman Púry. Vedení Sconto Nábytek nezveřejnilo, kolik prodejen hodlá na Slovensku otevřít.

Nová dvoupodlažní prodejna Sconto v Trnavě má plochu 7000 metrů čtverečních. "V Trnavském kraji se jedná o bezkonkurenčně největší prodejnu nábytku a bytových doplňků. Sconto se však bude snažit oslovit i zákazníky od Bratislavy, přes Nitru, až po Piešťany," uvedla v tiskové zprávě společnost.

Sconto Nábytek patří do čtveřice největších tuzemských obchodních řetězců s nábytkem. Ikea, Asko, Sconto a Kika předloni v Česku provozovaly 22 velkoplošných prodejen. Podle odhadů společnosti Incoma GfK a časopisu Moderní obchod v roce 2008 dohromady prodaly zboží za 14,6 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst tržeb téměř o 18 procent. Více než dvě miliardy korun utratili Češi v prodejnách Sconto v Praze, Brně a Ostravě.

Německý koncern Höffner se řadí k největším prodejcům nábytku v Evropě. V Německu má firma 50 obchodních domů Möbel Kraft a menších diskontních obchodů Sconto a zaměstnává na 9000 lidí. Na českém trhu působí společnost od roku 1995, kdy otevřela první prodejnu Sconto v Praze-Stodůlkách. Nyní v Česku funguje pět prodejen Sconto, letos by měla být otevřena další.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK