Svaz dopravy: Silniční dopravci loni přišli až o 40 procent tržeb

04.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. března (ČTK) - Obrat firem v silniční dopravě loni kvůli krizi klesl v průměru o 20 až 40 procent, s největšími problémy se přitom potýkají menší společnosti a živnostníci. Na dnešní tiskové konferenci to řekl prezident Svazu dopravy ČR Jaroslav Hanák. Podle něj krize nekončí, letošek prý může být pro dopravce ještě horší.

"Řada firem vyčerpala rezervy v loňském roce, takže letošek pro ně bude ještě těžší," řekl Hanák. Firmy se prý loni zbavily až 15 procent všech zaměstnanců v silniční dopravě. "Možná budeme muset dál propouštět, ta linie už se blíží k nejlepším zaměstnancům, což je obrovská škoda," dodal Hanák.

Prezident rovněž tlumočil závěry dnešní valné hromady svazu dopravy. Podnikatelé mimo jiné podpořili nový zákon o veřejné dopravě a sepsali výzvu ministerstvu dopravy pro podporu kombinované dopravy.

"Kombinovaná doprava je moderní a v budoucnu dobře fungující systém," řekl Hanák. Předpokladem pro její rozvoj je vznik logistických center, kde se budou stýkat různé druhy dopravy.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK