Bakala opustil dozorčí radu OKD, nahradil ho Otto Jelinek

12.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 12. března (ČTK) - Finančník Zdeněk Bakala opustil dozorčí radu největší tuzemské důlní firmy Ostravsko-karvinských dolů (OKD), zjistila ČTK ve Sbírce listin. Bakala, který je spolumajitelem OKD, omezuje působení v orgánech řady společností. V dozorčí radě OKD ho nahradil k 18. únoru bývalý kanadský ministr Otto Jelinek.

"OKD pro něj (Bakalu) zůstává prioritou, její činnost bude sledovat prostřednictvím kolegů z dozorčí rady," sdělila ČTK Bakalova mluvčí Dita Fuchsová.

Bakala oznámil členům dozorčí rady OKD svou rezignaci dopisem z 9. února 2010. Dozorčí rada na svém zasedání 18. února Bakalovu rezignaci přijala a následně zvolila za nového člena Jelinka.

Protože po dřívější rezignaci bývalého hejtmana Moravskoslezského kraje a současného europoslance Evžena Tošenovského (ODS) byla dozorčí rada bez místopředsedy, zvolili do této funkce nově Jana Hanouska. Předsedou dozorčí rady je v současné době Luboš Řežábek. Tošenovský po zvolení europoslancem opustil post místopředsedy OKD kvůli obavám z možného střetu zájmů loni o prázdninách. V roce 2008 dostal za členství 3,2 milionu korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK