Wheeler je ředitelem Provident Financial, Parkinson jde do Polska

15.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. března (ČTK) - Generálním ředitelem poskytovatele půjček Provident Financial pro ČR a Slovensko se stal Chris Wheeler (48). Ve funkci vystřídá Davida Parkinsona, který přebírá pozici generálního ředitele Provident Financial v Polsku. Společnost o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Wheeler přichází z Mexika, kde vedl expanzi firmy do regionu Monterrey. Řadu let pracoval v mateřské společnosti Provident Financial (PF) ve Velké Británii, než se rozdělila na PF a mezinárodní skupinu International Personal Finance (IPF). V roce 2001 přestoupil do mezinárodní divize a během následujících let působil například v Polsku, ale také v ČR a na Slovensku, kde krátce pracoval i jako generální ředitel.

Provident Financial působí na českém trhu krátkodobých hotovostních půjček pro domácnosti 12 let a má zde 250.000 zákazníků. Poskytuje bezúčelové půjčky bez ručitele. V Česku zajišťuje zázemí společnosti 650 zaměstnanců a 3300 obchodních zástupců. Výše půjčky se pohybuje od 3000 do 50.000 Kč.

Provident Financial plc byla založena ve Velké Británii v roce 1880. V roce 2006 se firma rozdělila na Provident Financial plc a mezinárodní divizi podnikající pod názvem IPF, pod kterou spadá i česká pobočka Provident Financial. IPF nyní působí v Česku, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a v Mexiku. V těchto zemích prostřednictvím sítě 28.000 obchodních zástupců poskytuje služby dvěma milionům zákazníků a zaměstnává 5000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK