E15: Sportovní řetězec Decathlon míří také do Brna

18.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. března (ČTK) - Francouzská společnost Decathlon, která provozuje největší síť obchodů se sportovním zbožím v Evropě, rozšiřuje své aktivity v Česku. Po své první připravované velkoprodejně v Liberci nyní podepsala s developerskou společností CTP Invest smlouvu na výstavbu svého dalšího centra v Brně-Modřicích. Informuje o tom dnešní deník E15.

Brněnský Decathlon by měl být ještě větší než prodejna v Liberci, chystaná na pozemku 24.000 metrů čtverečních. "Decathlon vznikne na pozemku o rozloze 45.000 metrů čtverečních, třetinové prostory bude mít samotný objekt prodejny. Otevřít chce už příští rok na podzim," řekl deníku E15 generální ředitel CTP Remon Vos.

Řetězec bude v Česku velkou konkurencí pro současné obchodníky se sportovním zbožím. Firma se vyznačuje nejen agresivní cenovou politikou, ale zákazníkům nabízí jako součást svých prodejních areálů také sportoviště.

S jejich výstavbou počítá i v tuzemsku, jak vyplývá z dokumentace k libereckému projektu, který je situován do sousedství tamního nákupního centra Globus. "Areál sestává z vlastní prodejní jednotky, venkovního hřiště (basket, fitness, hry pro děti), výstavní zóny před vchodem (stany, kanoe, fitness lavičky) a parkoviště," cituje E15 z dokumentace Decathlonu předložené úřadům k posouzení vlivu na životní prostředí.

Decathlon zvažuje v Česku ještě další lokality pro vznik svých center, například v Praze nebo Ostravě, dodává E15.

kri

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK