Koruna dopoledne zůstává blízko čtyřměsíčního maxima k euru

18.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. března (ČTK) - Koruna dopoledne k euru stagnovala na 25,39 Kč/EUR a k dolaru kolem 10:30 mírně posílila o osm haléřů na 18,56 Kč/USD. Vyplývá to z informací Patria Online. Ostatní měny v regionu spíše ztrácejí.

Česká měna se drží blízko svého čtyřměsíčního maxima pod hranicí 25,40 za euro. Podle analytika Komerční banky Miroslava Frayera koruna na tyto úrovně vystoupala díky vstřícnosti finančních trhů vůči všem rizikovějším aktivům. Oproti ostatním regionálním měnám mírně získává, zatímco zejména maďarský forint koriguje své středeční jednoprocentní posílení.

"Koruna tak pravděpodobně dnes své zisky tolik nerozšíří, když mírně konsolidují i akciové burzy. Nemůžeme však vyloučit, že by v následujících dnech opět nezamířila k novým lokálním maximům," uvedl Frayer. Prostor pro další posílení je otevřen, protože silná technická bariéra se podle něj nachází až na úrovni 24,95 Kč/EUR.

Na trhy podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka navíc doléhají poslední informace, které svědčí o tom, že se pomoc pro Řecko komplikuje. Šance na získání finanční pomoci z EU je údajně malá a nedá se vyloučit žádost směrem k MMF. Dolar proti společné evropské měně posiluje na 1,3680. Na programu je odpoledne řada čísel ze zámoří, nejvíce by se měl sledovat index průmyslové aktivity filadelfského Fedu, podotkl Vlk.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK